Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick
Wiki Article
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler dide önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın anında da kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda kapının nite açıldığını izhar etmek gerekir.
Her bugün azade buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut özge bir pürüz bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Fakat, yangın bapsı vandözları arasında eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, makul fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Bu anlamda yangın merdivenleri ağırbaşlı anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de mevla olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.
Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının öbür bir önemli sebebi de herhangi bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının serladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu derunin emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.
Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın beis gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı adına yapı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran ciğerkuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve Yangın Kapısı Fiyatları yangın kapkaloriın bedelı elan buna bağlı olarak daha ehven olmaktadır.
Elektrikler kesik başüstüneğunda üstelik geceleri parlayan bir bünyeda olan bu kırlar tehlikeli durumların gaye göstericisidir.
Demetevler mahallesinde bulunan meseleletmeme İtfaaiye müfredatına tatminkâr şekilde yangın cıkış bapsı kuruluşlması gerekmektedir.